Föräldrar som (för)stör sina döttrar

Läste en artikel, 8-åringar som vill ha bh… Här
Jag är inte förvånad, har fått frågan själv av min 8-åring men hon vill ha för syrran har och köpte mitt argument att bh-ar måste ha fyllning. Men sminka sig vill hon ibland… Jag vägrar låta min 8-åring bli en mini-Lolita så jag tar diskussionen när den kommer. Framgång i livet odlas inte framför en spegel med plutande läppar och lager av smink, inte efter antalet likes på plutande Instagram-bilder. Framgång odlas utomhus, i livets utmaningar, på resor, under matcher, i gemenskap av olika människor.

Kvinnor rasar mot män som får högre lön för samma jobb, fler styrelseplatser. De blir förnärmade när reklam riktar sig mot kvinnor för skönhetsprodukter eller när de förväntas vara nöjda när de får omge sig av smink och smycken. Många är kvinnorna som suckar över att de förväntas göra hemmet vackert och barnen med.

Vi ska reagera mot orättvisor men vi gräver också våra egna gropar. Så länge vi ger barnen en sned bild av världen så kommer världen vara sned även för våra barn som vuxna. Ta striden istället, vägra låta barnen använda smink och annat deras kroppar inte är mogna för, skicka ut tjejerna att skita ner sig i livet, stäng ner MSP (läs forum där om ni vill få en heltäckande bild….känsliga varnas) och låt barnen vara barn. Länge! De har ett helt liv på sig att vara vuxna när det är dags, men barn ska vara barn.

Mina döttrar får kalla mig dum ibland när de inte får som de vill. Är det för deras skull så tar jag det, de kommer förstå när de blir äldre varför jag vägrar låta min 8-åring vara annat än lycklig, småskitig och osminkadutan MSP och Facebook. Jag är gärna den dumma mamman om det ger mina tjejer en bättre barndom och en bättre bild av sig själva. Den striden ska jag ta som förälder, artikeln ovan gör mig förskräckt. Stör inte era döttrars utveckling, det kommer en tonårstid och processen ska inte skyndas på.

Annonser

En reaktion på ”Föräldrar som (för)stör sina döttrar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s