Jag önskar jag vore homosexuell

För då skulle jag inte bara vara en kåt kvinna om jag hånglar på offentlig plats, jag skulle vara en hel manifestation. Ett ställningstagande i ett amoröst ögonblick. En sensuell ståndpunkt och en spaltmeter, speciellt om jag samtidigt var OS-deltagare.

Men nu är jag bara en kvinna, en heterosexuell kvinna och ingen skulle höja ett ögonbryn om jag slätar av en man. IOK skulle inte ens märka min existens. Ändå är jag helt öppet heterosexuell, men jag är fortfarande ingen manifestation. Ingen demonstrationsrisk. Ingen spaltmeter.

Jag kom ut som hetero när jag mötte Tom Cruise i ”Top Gun”, han tog bort barndomens oskuld och jag blev kär. Trots hans prästbakgrund och extremt sneda tänder. Dessutom ville jag bli stridspilot tills jag insåg att de bombar oskyldiga och måste kunna flyga även om de kräks i masken….. Men inte skrevs det några rubriker när jag kom ut eller om resten av den heterosexuella världen. Men minsta lila vink om homosexualitet så skrivs det rubriker i fet stil och folk dregglar av nyfikenhet! Vem ligger med vem? Eller homosexuella ligger ju med alla samkönade inom armlängds avstånd, vet ju alla. Kors och tvärs, hit och dit, speciellt bisexuella. Dessa avundsvärda High score erövrare inom sexlivet. Eller var det fulla svenskar i Kos som ligger med allt som rör sig?

Men nu är det ju OS-deltagare det handlar om. De får inte demonstrera sin läggning som manifestation under OS. Så Carolina Klüft får hålla handen men inte Kajsa Bergqvist om de befinner sig i Ryssland? Ursäkta men jag har bestämt för mig att det är år 2013 som lider mot vinter, inte år 1013… Och varför befarar IOK manifestationer? Tror de att alla lever sitt samkönade liv på barrikader iklädda regnbågsfärgade kläder och skriker ut Hbt rättigheter i megafon? Anfaller heterosexuella för att omvända oss fallna stackare till rätt sida i sann sekt anda?

Varför är det så svårt att tro att vanliga människor som handlar på närbutiken, suckar över vabdagar utan slut, kollar in Skansen, bråkar om dammsugning, inreder från Ikea, åker på solsemester, stressar ihop barnkalas, dansar squaredance på fritiden eller åker på shoppingresor till Ullared lever med en människa av samma kön pga kärlek? Inte som en politisk demonstration. Vi snackar inte E.T. iPhone home bara samliv och åtminstone jag brukar inte fundera på vem som ligger med vem. Helt ärligt är jag bara intresserad av vem som ligger med mig, det har jag absolut full fokus på!

Men jag är ju hetero. Ingen nyhet bara tråkigt normal och accepterad i de flesta länder. Fri att gifta mig utan krångel och ändrade lagar, mina barn är bara vackra barn inte vackra regnbågsbarn, på semestern kan jag hålla handen av kärlek utan rädsla för länders stenåldersregler, läs Ryssland men också Barbados och Egypten. Ca 80 länder har lagstiftade förbud mot sexuella handlingar enligt RFSL. Min egen teori är att heterosexuella har mycket mer utsvängt sexliv än homosexuella och kan någon upplysa de stackars homofoberna om att sodomi, ett ord som används som skämsord för analsex, utövas av många andra än homosexuella män. Snälla, godmorgon puckon. Oralsex är vida mer utövat inom homokretsar än analsex….för att inte tala om Fröken höger action.

Jag är fri att älska utan att någon ifrågasätter mitt val eller försöker få mig att ändra läggning. Ingen kommer fängsla mig för min sexuella läggning. Eller för att jag håller en kvinna i handen. Analsex inom heterovärlden höjer ögonbryn men inte batonger och jag kommer inte dömas till dödsstraff pga min läggning heller. Men ändå önskar jag att jag vore homosexuell. Eller varför inte bisexuell, det vore nåt! Hela kortleken öppen för spel och mindre idioter på den kvinnliga sidan inbillar jag mig och jag är fenomenal på att hitta defekta varelser ur det manliga artbeståndet….. Nu har dock en säker källa bekräftat att kvinnor är lika mycket idioter som män. Min teori sprack men beundran kvarstår.

Hur påverkar heteronormen dig?

Men jag vill också ha en hel löpsedel för att jag hånglar på offentlig plats, varje gång och gärna med teorier om det är en manifestation! Jag vill att folk har debatter kring min läggning, att min sexuella läggning dyker upp när mitt namn googlas (för det gör det inte för oss stackars förvirrade heteros, ingen spänning i det minsann), om jag lunchar med en kvinna så borde det viskas i korridorer om att det där nog minsann är mer än en kollega fast vi varit vänner i åratal och jag vill att det skapas rubriker när jag äntligen får tillstånd att gifta mig efter ett helt liv som förlovad av sann kärlek för lagen sa att det inte var kärlek innan.

Eller vill jag det? Alltid fläkas ut som reklampelare istället för att få beröm för mina prestationer som människa, vän, medarbetare eller idrottsprofil? Att alltid få försvara vem jag ligger med både i media och privat. Att allt jag gör citeras som ett ställningstagande inte som ett vanligt liv. Att en kyss inte är en kyss utan en pr-kupp och hålla en kärlek i handen är en manifestation som leder till bannlysning. Vill någon det? Kan inte kärlek få vara precis vad det är, kärlek oavsett föremålet? Det är vackert oavsett och framför allt en sann rättighet att få älska vem hjärtat älska vill.

Stockholm Pride uppmanar sveriges makthavare att ta upp kampen mot Putin

Annonser

4 reaktioner på ”Jag önskar jag vore homosexuell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s