Emma Green Tregaro – Pride

Emma Green Tregaro har tagit ställning, Kajsa Bergqvist är taggad, Tre Kronor upprörda . Bland gemene man är vi nog många som tröttnat på förlegade synsätt. En enkel gest med 5 målade naglar har skapat svallvågor världen över. Våra svenska idrottsprofiler är just nu i blickfånget för regnbågsfärgerna mer än för sina prestationer i VM. Vi har lyckliga nog att leva i ett land som tillåter uttryckandefrihet, vi riskerar inte våra liv för våra åsikter på samma vis som folk i regimer. Vi ska vårda detta ömt.

Det är en vacker och stark gest för en enkel sak. För kärleken är enkel och vår essens i livet. Utan kärlek finns inget liv, då menar jag inte bara kärleken mellan älskande. Alla våra handlingar som grundas på kärlek är vad som skapar världen. Människor världen över lever i skräck för sina egna åsikter, för sina egna tankar och känslor. Det borde inte vara så, människan är född fri att tänka, leva och älska. Pride är mänskliga rättigheter inte bara ”Hbt rättigheter” som många förknippar det med. Något vi alla är värda att välja. Älska vem vårt hjärta vill älska.

Om hela OS var regnbågsfärgat vad gör IOK då? Och vad gör Ryssland, bojkottar OS? Går det att spräcka barriären när det är omöjligt att fängsla alla som tar ställning?

Det kommer bli ett intressant OS 2014 och väldigt färgrikt!

20130815-143400.jpg
Källa: Aftonbladet

Och självklart tar jag naglarna till regnbågen inför Midnattsloppet på lördag! Gör det ni med!

20130815-222448.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s