Lundsberg – bubblan som sprack

Fascinerande kraftig mediastorm när skandalskolan stänger. Var befann sig alla de människorna när larmen om systematisk misshandel och pennalism kom? Var fanns alla rasande vuxna och den upprörda rektorn? Ripjakt kan inte pågå i flera månader…

Hur kan det vara mer upprörande att verksamheten med misshandel upphör än att den pågått i åratal? Både skolinspektionen och styrelsen är överens om att åtgärderna som genomförts inte räcker, det fortsätter ändå. Visst blir det tufft för blivande studenter att finna en ny skola men det måste vara bättre med en trygg och gemytlig skola än att leva med våld och hot om våld. Vilka sorts människor bygger det? Jag undrar också över hur barn kommer på tanken att brännmärka andra barn med strykjärn, sadistiskt beteende. Det är ju inte små hyss vi pratar om som dolts bakom väggarna.

Och det är inte klasshat utan klassrättning. Samhällets lagar gäller alla oavsett plånbokens storlek, internat eller kommunal skola, barn som vuxna. Hur det kan anses som en överdriven åtgärd att stänga en skola som sett genom fingrarna med misshandel i flera år är en intressant tolkning av klass samhällen.

20130830-080654.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s