Valuta på fritids!

Var på föräldramöte i Sätunaskolan måndags och fick höra att fritids fått in klagomål. ”Ni leker väl inte bara med barnen?!”
Blev lite mållös där. BARA leker? Har de föräldrarna aldrig lekt? Det var ju det bästa med barndomen!!! Leka och öva sig på sånt man inte upplevt men ville göra. All lek innehåller mängder med pedagogik och lärande, mycket bättre än pekpinnar.

Barn gör inte som vi säger utan som vi gör och genom leken tränar de just sitt beteende, nagelfar vårt beteende och lär sig socialt umgänge. De slappnar av, rensar ut dåliga erfarenheter från dagen, lever ut fantasier och utmanar sinnet. Så ett fritids som leker med barnen är ju en guldgruva! Min dotter vill knappt gå hem och det är högsta betyg, Mycket Väl Godkänt!

Och jag har hämtat henne dammig, färgglad, i helt andra kläder, barfota (skorna var fulla i vatten), lerig, grusig, gräsig, full av egenhändigt ditsatta bolltistlar, i ny frisyr, henna tatuerad, ansiktsmålad och ibland helt utan en fläck. Har hon kul? Vansinnigt roligt och det är en absolut lycka att möta fritidspersonalen som ler och får kramar av barnen. Det går inte att missta sig på deras engagemang och omsorg!

20130918-080504.jpg

Det är vi föräldrar som ska leka mer med barnen inte fritids/förskola som ska leka mindre! Att vara barn borde få vara en underbar skatt att minnas inte en tid att genomlida…och fritids skapar guldkantade minnen åtminstone hos mina döttrar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s