Första paketen klara – mottagare okänd!

De absolut bästa julklapparna i år är inköpta och inslagna! Eller de första, jag kanske roar mig med att köpa fler. Ändå vet jag inte var de ska eller vem som kommer få glädjen att öppna paketen. Den här högen ska till Clarion Hotel Arlandas insamling till Stiftelsen Trygga Barnen och Föreningen Maskrosbarn. Jag hoppas de får gott sällskap av en jättehög julklappar märkta med ålder och kön (låt oss strunta i genus diskussionen för en gångs skull, det handlar om andra saker)!

Mina döttrar har massor av saker men de har också det viktigaste som går att få därför är de här paketen snäppet roligare att ge bort. De har både trygghet, kärlek och gemenskap. De bor tryggt, de får mat varje dag, kläder, tvättmöjligheter och de kan gå i skolan utan att oroa sig vad de ska mötas av hemma. Eller inte mötas av. Livets essens har de redan i sitt liv och i sina hjärtan. Jag vet hur glädje ser ut i deras ögon och hoppas kunna skänka samma känsla till fler barn. Något som borde vara en självklarhet för alla barn även de som har missbrukande föräldrar men verkligen är mycket svartare. De lever ett liv ord inte kan beskriva. Julen är liksom alla andra högtider det värsta inte det mest underbara som finns. Högtider innebär mer alkohol och mer tid att dricka. Skollov innebär mer tid hemma och mindre trygghet. Deras liv är som motsatsen till alla andras liv. Deras önskningar tyngre och svårare att uppfylla. Och de barnen är många, statistiskt sett räknar man på att vart femte barn lever i ett hem med missbruksproblematik, vart femte barn. Något att fundera på nästa gång de är möte i skolan, vad vet du om dina barns vänner? Är det något du behöver se fast du inte vill?

Att ge något utan förbehåll, utan annan orsak än att sprida glädje är det absolut största med julen. Inte maten, Kalle eller paket tills man tappar räkningen. De är att ge bort glädje där det minst väntas. Så gå ut och köp julklappar till de som önskar sig paket lika hett som dina egna barn. Inte för att de tröttnat på sin iPhone, sina märkeskläder eller filmer utan helt enkelt för att de många gånger aldrig fått en julklapp. Någonsin.

När de kommer tillbaka till skolan kommer de ljuga om paket som aldrig kom, julmat de inte åt, om den trygga och glittriga julen som aldrig packades upp. De kommer vägra visa vad de fått för vänner som inte får besöka deras hem. De kommer avundsjukt se på när dina barn lyckligt skuttar iväg bredvid dig på vägen hem, pladdrandes om vad alla fått i julklapp och vem som ska få åka till fjällen. De barnen är de som verkligen behöver ett paket fyllt av hopp, inslaget i vackert papper med färgglada snören. Något som visar att de finns en annan verklighet än den de lever i.

20131125-174034.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s