Alla ensamma hjärtans dag…

Valentine’s Day har förlorat hela sitt koncept genom att totalt uppslukas av kommersialismen. Numera handlar allt om pengar inte den försiktiga frågan det började med. ”Vill du bli min Valentine?” Svarade man ja så gällde det ett år framåt…. Lite som att fråga chans på någon man var kär i på lågstadiet.

Idag ska man köpa saker, försäljningen av röda rosor kommer nå sin årstopp idag precis som varje år. Vissa år har rosorna förbeställts i sådana gigantiska summor att de helt tagit slut i en del länder. Scenariot är rätt vansinnigt. Strax efter kommer röda tulpaner just för att rosorna tog slut. Marknaden väller över av gulliga alternativ som gelehjärtan, nallar, choklad, rosa blommor, kort och allt du kan tänka dig. Dyrare för varje år.

Dagen tycks mer handla om vem som ger mest och istället för att skapa förväntan och värme skänker den ångest och en vass påminnelse till alla som vet på förhand att Alla Hjärtans Dag kommer passera obemärkt som alla andra dagar. Alla som förlorat någon, alla singlar, alla som lever själv av olika orsaker. Mediahajpen har skapat ännu en pengako som påvisar utanförskap med samma utomordentliga grymhet som alla andra högtider med en skillnad att den här dagen saknar mening.

Visa att man älskar eller tycker om någon bör man göra varje dag inte en dag per år som bestämts av pengaindustrin? Jag väljer hellre 365 dagar av omtanke än 1 dag med en röd ros.

Annonser

En reaktion på ”Alla ensamma hjärtans dag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s