VAB igen?!! Eller bara jaha, så var vi där igen:)

Ja, idag blev det VAB, ännu en tisdag, datorn är kvar på jobbet och yngsta dottern har magsjuka. Vobba funkar vid förkylning men inte vid magsjuka. För er icke invigda är VAB Vård Av Barn medan vobba är Vårda och jOBBA. Men det funkar vid förkylning och lättare sjukdomar, man får göra en avvägning för barnen kommer först i alla lägen. Idag vabba.

Så vad kan man göra när man inte levererar vatten, cola, bröd, svartvinbärssaft och diverse andra förnödenheter? När man kollat film (Grinchen, passade säsongen perfekt?), druckit kaffe, Facebookat och meddelat alla som behöver meddelas? Tja, jag städar! Köket glänser, tvättmaskinen går het, disken är klar igen, tidningarna sorterade och nu ska jag kolla kaffemaskin (äntligen!!!) innan jag ska dammsuga för att sedan laga nån mat.

Vabbar ja, vård av barn innebär att man gör saker som går att avbryta snabbt när supporten krävs. När fokus måste vara på barnet/barnen. Dessutom blir det mycket städa och handsprit när magsjukan härjar så det faller sig naturligt att hela hemmet får sig en omgång…

Det är så många gånger man suckar över all VAB med småbarn, när de är förkylda ungefär varannan vecka. Det är helt normalt och dessutom bra för immunförsvaret att ett barn har 30 förkylningar innan 3-års ålder. Varje förkylning stärker kroppens försvar inför kommande smitta så även om det känns tufft så är varje VAB dag (på den normala skalan….) en vinst fast det suger när det känns som om man aldrig kommer ikapp på jobbet och planer grusas. Det är lätt att känna sig bitter när lönebeskedet kommer och försäkringskassan ligger efter med utbetalningen. Men det går över, vid 3 år kommer för de flesta barn en anmärkningsvärd förändring och de kan vara friska månader i sträck. Det är sann lycka!

Förra veckan fajtades jag med astma och allergi hos min tonåring (då kunde jag vobba) och den här veckan, ännu en tisdag, vaknade magsjukan. Så är det, live med barn är ombytligt och svårplanerat ibland. Fast det gäller att ta chanserna som kommer, det gäller att vända ansiktet mot solen och blunda fast det blåser kallt om ryggen. En rastlös 9-åring snurrar på golvet nu medan jag bloggar, hon har tråkigt och är konstant hungrig. Friskhetstecken! Men imorgon väntar ytterligare karantän innan hon får visa ansiktet i skolan igen vilket även hon avskyr men så är det.

Det finns något gott i det mesta bara man vill se det, bara man orkar se det. I solen finns inga skuggor bara ljus.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s