Tekniska museets underbara värld är livslust personifierad!

Kulturnatten började på Friday’s med en lyxmiddag och en ”borttappad” iPhone som snabbt hittades när jag lyfte på jackorna istället för som tonårsbrudarna knuffa lite på plaggen…

Mätta blev det en promenad till Nybroplan för att ta buss 69 mot Blockhusudden för en upptäckarkväll på Tekniska museet och Game On 2.0! En lycklig 9-åring blev lätt starstruck när Jonas Leksell (jobbat på Barnkanalen med bla Myror i Brallan) passerade oss vid övergångsstället framför Dramaten. Redan lycklig blev överlycklig!

Det blev dock ingen buss till Tekniska för det var alldeles för många som hade samma idé, vi fick gå under viss protest men till slut ville alla fram och sedan var det dags att spela spel! Över 100 spel finns att lattja med på världens största dataspels utställning och inträdet var gratis överallt hela kvällen. Pacman, Tekken 3, Prince of Persia och Super Mario blev favoriterna. Kan varmt rekommendera ett besök oavsett om du är spelnörd eller inte! Testa barndomsspelen igen, alla de spel som aldrig hann spelas eller nya spel. Spöa barnen i Tekken 3 som jag gjorde;)

Inget besök på Tekniska utan Cino4 och vi lyckades välja ”Vulkaner” igen men den är ju bra så det var helt ok…barnen hoppar till på samma ställen ändå och publiken skrek!

Därefter väntade Teknoramas spännande värld och där tinade även den buttraste tonåringen upp och testade gränserna. För små genier i alla åldrar stämmer sannerligen för vi hade askul. Vill du utmana hjärnan, släppa fram en barnsligt levande lust att upptäcka och skratta massor så är det här stället för dig!

 

20140427-222742.jpg
Multipel selfie:)
20140427-222817.jpg
Mind game, kulan i mitten rörs av hjärnvågor. Den som är mest avslappnad vinner då kulan rör sig mot den som är MINST avslappnad. Vågar du utmana ett barn?
20140427-222845.jpg
I flygsimulatorn kan du testa att verkligen ha världen för dina fötter!

Vidare mot den fantastiska utställningen 100 innovationer som jag aldrig tröttnar på! Här finns fakta och spännande upptäckter för precis alla. Rekommenderar att kolla in aday.org/#exhibition vilket är en global fotokollektion om en dag världen över.

Eller varför inte Avicii X You som är världens största musik samarbete.

Vi testade också köra grävskopa innan vi gick ner i Gruvan där tjejerna bla skrämde varandra med dynamitsprängningar.

20140427-230837.jpg
Testa grävmaskin kanske?

Och det här är ett axplock av allt vi testade och allt som fanns, det tar minst en dag att testa allt på Tekniska. Flera dagar om du verkligen vill upptäcka allt som finns! Gå med bästa vännerna, barnen, dejten eller bara ge dig själv en underbar dag fylld av upptäckter:)

20140427-222944.jpg
Inte adjö utan på återseende säger vi till Tekniska Museet efter en härlig Kulturnatt!

 

 

20140427-230915.jpg
Ballongen från Friday’s hängde kvar där vi parkerat den bara väldigt långt upp nu…den fick hänga kvar…
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s