Hej alla lata vuxna som svär över hettan men lämnar barnen i bilen trots att de själva klagar på att de dör av hettan

Hjärnan sväller och till slut kommer inget blod” meningen låter som en skräckfilmsscen men det är händelseförloppet när barn lämnas i en överhettad bil. Det beskriver hur de dör, långsamt, plågsamt.

Själv flyter du bort av svett för varje rörelse, andningen blir tyngre och du fräser åt allt och alla. Överhetta kropp sänker humöret och gör oss till sämre människor. Åtminstone beteendemässigt. Hur tror du barn mår? De som helst vill slänga sig framför tvn för det är så sjukt varmt?

Så du åker till affären för att handla, det går fortare om barnet stannar i bilen. Inget tjat om glass eller läsk. Hyllorna väller över av godis. Du vill bara köpa det som behövs och åka hem, bilen är så het så huven dallrar av hettan. En kort sväng funderar du på att steka ägg på motorhuven. Det går i Nevadas öken har du hört, där temperaturen är över 60 grader på sommaren. Här är det ju bara typ 30+

Skulle det inte vara bra mycket skönare att ha ett skuttande nedkylt barn vid sidan när du går ut genom affären? Ansiktet fullt av glass som rinner nerför tröjan så du kommer svära när du tvättar.

Var inte den förälder som aldrig mer kommer köpa glass till sitt barn för barnet slets ur en överhettad bil medan du var inne i affären och suckade över hettan. Var inte den som kommer rusa ut och fråga varför i helvete rutan är krossad innan hen ser sitt barn i ambulansen omgivet av oroliga åskådare. Var inte den som kommer leva med skuld i sinnet resten av livet, välj den glassiga och skitiga tröjan.

En bil som står i 20-gradig sol får en innertemperatur på 85 grader….Nevada kommer inte i närheten av det och du pallar inte ens 30+ utan att pusta och svettas floder. Lämna inte barnet i bilen, ska det vara så (ursäkta) förbannades jävla svårt att få in i skallen!

Sprid gärna så vi blir fler som väljer att ha med barnen in trots tjat, glass och längre tid i affären. Våra barn hoppar mot bilen inte slits ur den…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s