Lyxfrukost på 20 minuter:)

Sätt ugnen på 225 grader.
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 gr smör
2 dl mjölk

Häll de torra ingredienserna i en bunke. Blanda i det rumstempererade smöret, blanda med händerna eller med en slev. Häll i mjölken och rör till en slät men kladdig smet. Klicka ut på en plåt. Nagga med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

IMG_0872.JPG
8-9 klickar är ungefär vad man får ut eller så gör man några större som brytbröd
IMG_0876.JPG
10 minuter i ugnen och sedan snabbt upp i en skål eller korg med en handduk för att de ska hålla värmen
IMG_0875.JPG
English breakfast! Te, marmelad och scones:) Perfekt en regnig söndag!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s