Arbetsgivare sökes och alla tips mottages!

Sällar mig precis till den skara människor som permitterats eller som det heter på vardagsspråk blivit uppsagda pga arbetsbrist. Ska jag vara strikt korrekt så är jag varslad och sägs upp i mitten av november med 3 månaders uppsägningstid. Så nu kan jag välja mellan att lägga mig ner och misströsta innan vintern anfallit eller så blickar jag ut över de okända marker som ligger framför mig och tar sats för att kasta mig ut.

Jag tänker välja det senare och ställer härmed mina kunskaper samt min erfarenhet till förfogande för en ny arbetsgivare. Eller kanske ett nytt projekt förutom de 5 böcker jag kommer avsluta inom de närmaste veckorna. 2 arbetsexemplar är utskickade till några väl utvalda kritiker i min vänkrets. Ämnet är familj, säkerhet och inspiration. Samt djup tacksamhet. 2 manus är inskickade till ett förlag, i helgen fortsätter jag.

Nåväl, vem är jag då? Engagerad mångsysslare som inte räds en utmaning. På bloggen har jag påbörjat ett projekt med att provträna och lägga ut omdömen, det kommer jag fortsätta med både för att det ger mig erfarenhet och träning men också för att det inspirerar min omgivning. Och naturligtvis mig med! Drömmen är att jobba som skribent på heltid så böckerna är mitt drömprojekt fast jag trodde att ämnet skulle vara mer skönlitteratur, nu blev det inte så helt plötsligt och ingen kunde vara mer förvånad än jag. Men jag kommer dit så småningom, till det skönlitterära alltså.

Vid sidan av mycket skrivande kan jag lägga samordning, Sharepoint administration, support och coachning som meriter vilket var mitt senaste dagliga arbete. Att kommunicera med 7 länder (norden och de baltiska länderna inkl Polen) samtidigt om nästan samma frågor var väldigt intressant. En likadan fråga kunde komma på flera olika språk men fortfarande skifta i svårighetsgrad eller hantering. Jag började som business coordinator och slutade som Specialist sales. Titlar eller inte titlar, jag själv kallar mig skribent, coach eller inspiratör. Mer personligt och träffande. Framför allt mycket mer träffande.

Så vad kan jag erbjuda? Ett brinnande intresse för engagemang och samhällsfrågor. En stor portion kreativitet och jävlar anamma. Dessutom funderar jag alltid på hur man bäst kan utveckla en nuvarande situation. Om man utgår från ”Varför gör vi det här?” och funderar på ”Kan vi göra det på ett annat vis?” så brukar det helt plötsligt uppkomma en lösning när svaret ofta är ”För vi har alltid gjort så här.” Det var så mina 5 böcker kom till. Varför, hur, när och vem är alltid en bra början på en ny utveckling.

Vad vill jag tillföra? En känsla av att göra skillnad. Det är svårt att se nyttan ibland med att arkivera fakturor när man blir anfallen av löpsedlar på svältande barn under lunchen. Hur motiverar man dessutom sig själv att uppmärksamt titta på 46 Power point slides om kostnadsfrågor när människor stressar ihjäl sig pga underbemanning och skolbarn riskerar att gå ur grundskolan med ofullständiga kunskaper pga lärarbrist? Det är svårt. Om vi stoppade in mer samhällsengagemang i de vanliga jobben skulle motivationen stiga. Vi skulle kunna gå till jobbet och känna att vi gör mer än bara arkiverar, att vi ändrar någons liv vid sidan av månadsbokslutet. Vilken kick! Åtminstone för en känslomänniska som jag. En processmänniska är nog inte av samma åsikt men en bättre stämning inombords ökar människors produktivitet och deras fokus. Det uppskattar även processmänniskor.

Det startades ett projekt på mitt arbete där vi samlar in pengar för att bekosta en kurator hos Bris, det kändes toppen! Vi skulle dessutom få möjligheten att söka till en grupp som skulle få göra studiebesök hos Bris vilket verkligen lockade. Men projektet lades ner pga underbemanning och tidsbrist. Nu samlar vi bara in pengar, det dras på lönen och vi samlar in pant. Men den sista gnistan, den där verkliga ”YES!!!!-känslan den försvann i tidsbristen”. Det känns lite trist.

Men nu är jag snart uppsagd och kastar mig ut på arbetsmarknadens oroliga hav. Ovan är några idéer jag kommer ta med mig och fortsätta bygga på. Min uppsägning kommer inspirera bok nr 5 helt otippat även det men jag fick helt plötsligt en bok i huvudet, inte bokstavligen utan bildligen så vad göra förutom att skriva den?

Att peppa människor som begränsar sig själva är hittills det roligaste jag gjort, att se någon som kanske inte tror på sig själv helt plötsligt lyckas är en grym känsla. Jag behåller den i hjärtat, det får bli en bra början. Det och min bokserie som jag hoppas ett förlag uppskattar.

Hello framtiden fylld av möjligheter! Här kommer jag! Är du redo?

Och ni som vill läsa mer om mig eller skapa kontakt är varmt välkomna till Linkedin. Där finns min professionella sida, mina referenser och vitsord samt lite annat oväntat om mig. Vill ni undersöka min kreativa sida kollar ni in Twitter och Instagram där jag finns under namnet erikamarcusson.

Nu kör vi!

Annonser

2 reaktioner på ”Arbetsgivare sökes och alla tips mottages!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s