Titan workout är perfekt för den som vill kravla hem lyckligt kvidandes över träningsvärk!

Sent omsider kommer det utlovade inlägget om nästa provträning! Det här är smärta i muskler du inte tänkt på att du inte använder. Och precis nu tror du att jag tänker slänga ut klyschan ”det är inget för nybörjare” vilket är så fel som det kan bli. Du tränar efter din förmåga, efter din nivå och efter din smärtgräns. Inte min, inte coachens, inte efter kamraten vid sidan om dig. Boka in dig, kör totalt slut på dig själv och ägna dagen efter åt att fundera över alla kroppsdelar som gör ont så vet du exakt vad du behöver träna mer och vilka delar som du kanske förvånande nog hade rätt bra styrka i. Det här är tufft, det är hårt men det är absolut asroligt!

Så vad gjorde vi? För det första gäller disciplin. Coach Fredrik informerar om att alla är välkomna, alla tränar efter sin förmåga och ingen får kläcka ur sig negativa kommentarer. Det är teamwork som gäller och att lyfta individer för att bygga ett starkt team. Alla har lika värde och ska känna sig lika värda. Känner mig lite liten själv som träningsamatör. Passet läggs upp efter hur många som är nybörjare eller erfarna vid utomhus military training. Under uppvärmningen stämmer Coach Fredrik av hur vi klarar av att hålla tempot. Därefter är det led uppställning, alla tilldelas ett nummer att komma ihåg och vi ska springa i jämn takt mot nästa träningsplats.

Under löpningen ropas olika nummer ut och den som har numret ska ta täten samt anpassa takten så alla kan hålla armlängds avstånd under hela löpningen. Eftersom alla har olika nivå på sin löpning så kräver det en del fokus. Ingen tvingas springa mer än sin förmåga utan gruppen ska anpassa sig så hela gruppen kan hänga med. Teambuilding på perfekt nivå, samarbete.

Handskar rekommenderas skarpt!

Idéen till Titan Workout föddes efter att Niklas och Fredrik tränat military training med en vän som specialiserats sig inom området men började plugga till naprapat så hans pass utgick. De beslöt att skapa egna träningspass, anslöt vännen Jenny (Coach Jenny) till företaget och Titan Workout var fött! Nu efter drygt ett år erbjuder de 4 klasser i veckan och nästan alltid utomhus. I ur och skur, sommar som vinter! Enligt Coach Fredrik ska det vara helt grymt att träna i snö, frestad att kolla om han har rätt:)

Vila är inget som ingår mellan övningarna utan det är aktiv vila som gäller, tungt men det blir skönare flyt på träningen. Oömma kläder rekommenderas, för smutsfläckar rekommenderas tvättmaskin.

De har idag omkring 25 aktiva medlemmar och ökar stadigt. Vid sidan av klasserna erbjuds medlemmar olika sidoprojekt som träningsresor men de riktar sig även mot företag, idrottsföreningar och privatpersoner som behöver en extra knuff.

Jägarsits medan solen sänker sig över Sigtuna är den ultimata blandningen av smärta och njutning. Vackra stunder som denna finns inte inomhus, det är det unika med utomhusträning. Det måste upplevas!

Det här är inte smärtfri eller enkel träning men det är roligt vilket uppväger allt! Träning ska vara roligt, utmanande och utvecklande. Kolla in deras Facebooksida så ser ni att inget pass är det andra likt. Känns lite surt att min höst var alldeles för hektisk för att jag skulle hinna med fler pass, men så kan det bli när man är om sig och kring sig:)

Först gå björngång (vilket ser ut exakt så här fast man går framåt i valfri takt) därefter den hat-älskade saxen för att sedan återgå till armhävningar i samma ställning som björngång. Där gav mina handleder upp, min absolut svagaste punkt…
Dra en vuxen människa är både teknik och vilja, dessutom bra träning om man någon gång behöver flytta en människa pga en olycka. Observera att jag är mycket kortare än Coach Jen som drar mig, inte helt enkelt att dra en längre person. Bra att matcha längd är mitt tips.
Håll tungan rätt i mun! Många övningar samarbetar man vilket kräver både styrka, kommunikation och samarbetsvilja. Skottkärran var mycket lättare som barn vill jag minnas men det är lika kul idag:)

Känner man sig sämre när man blir besegrad av sina svaga punkter? Nej, inte av gruppen. Min egen vilja var dock lätt stukad för jag vill mycket mer än jag kan väldigt ofta. Däremot känner man sig välkommen och alla får träna på sin nivå, det är en mäkta skön känsla i ett samhälle som pressar individer hårt! Även tonåringar kan vara med och träna tillsammans med sina föräldrar eftersom det är den egna förmågan som sätter gränserna. Att testa military training rekommenderar jag varmt för alla som vill utmana sig själva. Det handlar inte om att visa sig duktig för andra, inte att haka på en trend utan att pressa sina egna gränser och se att man kan mycket mer än man tror. När passet började kände jag mig lite fundersam på vad jag gett mig in på. När jag åter satt i bilen på väg hem var jag imponerad av min egen benstyrka som var bättre än jag trodde, irriterad på mina handleder, medveten om att jag måste boka in massage eller liknande för min stela nacke (arbete framför dataskärm) men framför allt var jag mycket nöjd med att jag vågat testa! Jag kände inte en kotte när jag åkte dit, provträning funkar både själv eller med vänner men ibland är det bra att kliva utanför sin egen comfort zone. Det enda som händer är att du tvingar dig själv att vinna ny mark, ny erfarenhet och kanske finner nya vänner.

Det här kommer jag testa igen men först ska jag ta ett gott råd från Coach Fredriks tränade ögon att ta hand om min stela nacke, den är troligen orsaken till mina handleder vilket jag själv inte tänkt på. Att testa nytt leder alltid till ny kunskap om oväntade saker!

Snyggaste frontbilden! Platsen är hänförande vackra Wenngarn
Annonser

2 reaktioner på ”Titan workout är perfekt för den som vill kravla hem lyckligt kvidandes över träningsvärk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s