Titel eller inte titel? Det är frågan…

Jag har alltid jagat en titel, drömt om en titel och verkligen längtat efter att få sätta en titel efter mitt namn. Så fick jag det. ”Business coordinator” och faktiskt så gillade jag den, passade.

Så gjorde de om alla titlar, jag blev ”Specialist Sales” och återigen känner jag mig vilse i min egen titel. Specialist? På att sälja? Jaha, där ser man. Jag koordinerar, coachar och utvecklar så människor ska få en lättare arbetsdag.

Den där titeln gäckar mig återigen med sin frånvaro för det där är inte jag. Frågan är vad som är min titel?

Eftersom jag är uppsagd så satte jag igång med att registrera mig på alla tänkbara jobbsökar sajter (kommer bli en mycket intressant utveckling av det projektet, en liten spin off) och vips så dyker den där titeln upp igen! Nu ska jag söka på en specifik titel! Hur ska jag veta vilken det är när jag inte sett jobbet än? En titel är en hänvisning om vad det jobb kan innebära inte en exakt beskrivning. Det vet alla som mött lärare, läkare, chaufförer, chefer etc. En titel per tjänst men arbetsuppgifterna skiftar beroende på bransch och inriktning.

Men jag har funnit några titlar som är lite mer jag, lite mer innovativa. Coach bla och Creative writer. Jag är en coachande person som stenhårt tror på människor och att de kan mycket mer än de tror. Det gäller bara att plocka fram det, att motivera och inspirera. Creative writer blev jag så fort jag lärde mig skriva. Har en hel väska full med texter och ideer (innan datorn kom) och jag skriver hela tiden. På bloggen, på bokmanus, noveller, Instagram och lite varstans. Skriva kan jag inte vara utan och jag har hjälpt otaliga vänner med att putsa upp personliga brev inför jobbansökningar, redigerat texter, ändrat CVn så de fått en bättre uppställning. Vem som än behöver hjälp med att fixa till en text hjälper jag, det inspirerar mig och jag får skriva. Kan det bli bättre och roligare än så?

Knappast:)

Men det här med titeln, säger den vem jag är egentligen? Kanske är det bara en titel och kanske är jag flera titlar inte en. Det är lite som när jag söker nya smycken eller nya kläder. Jag har en ungefärlig bild av vad jag vill ha men inte exakt så jag kan inte säga vad det heter eller var det finns bara ungefär vad det ska ge för intryck. Lite så söker jag jobb nu.

Jobbet jag söker ska vara utmanande, utvecklande, skapande (inte nödvändigtvis med händer men med sinnet), lärande och bildande. I alla de orden vilar mycket mer än vad den första anblicken ger. Utmanande, för mig och mina kollegor. Utvecklande för alla inblandade. Skapande för det företag jag arbetar åt. Lärande för mig men också för andra. Bildande för omgivningen och sedan även för mig.

Kreativt är samlingsordet. Framåt är riktningen och harmoni blir min lön (fast jag behöver ju betala hyran också och harmoni är tämlingen svårt att omsätta i hård valuta…).

Så vad tror ni? Finns det en titel som passar eller ska jag bara skapa min egen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s