10-årsdagen är episk och fullständigt utmattande…

27 januari 2005 en riktigt kall vinterkväll föddes C. På beräknad dag med endast 2 timmar tillgodo annars hade båda mina döttrar fötts 28:e fast 5 år och 5 månader ifrån varandra. Och det finns ingen som C, denna egensinniga och älskvärda ”Blue Lady”. Hon lämnar ingen oberörd och har ett hjärta av guld. Igår fyllde hon 10 år och dagen började med frukost på säng och presentkort på Spotify så nu får hon äntligen sitt efterlängtade konto att administrera. När vi sedan skulle köpa dekoration till tårtan fann jag en magnet till hennes anslagstavla som beskriver henne på pricken.

Hundälskare är hon ju också:)

IMG_3264

 Efter skolan var det dags att uppfylla drömmen om örhängen efter minst 2 års längtan men väldigt lite tjat. Dagen var satt sedan år tillbaka. När hon fyllde 10 var det ok så hon bestämde redan för 1 år sedan att det skulle ske den dagen hon fyllde år. Målmedveten och bestämd som alltid. Och visst tvekade hon på vägen dit men efter en kort väntan så satt hon i stolen med blicken rakt fram utan att tveka det minsta. Denna rastlösa tjej som inte kan sitta stilla en sekund rörde sig knappt. Stenarna på örhängen skulle utan tvekan vara blå. ”Ah, en Blue Lady”, säger Joe som driver Joe’s Imperium i Märsta och namnet var klockrent för visst är hon en Blue Lady. Grimaser och svärord är det enda som kommer över läpparna när hon får hål i öronen. Joe tittar på mig och konstaterar ”stark tjej”. Han skulle bara veta, det han ser är toppen av isberget. Jag är imponerad över att hon vägrar ge efter när hon fått sina två hål för det syns att hon tycker det gjorde ont. På vägen hem klagar hon på att det gör ont och svider men lite alvedon och soffmys råder bot på det hela.

IMG_3268

Så väntar vi på morfar och mormor innan det är dags för middag som enligt tradition äts ute då jag vägrade laga middag på min egen födelsedag för många år sedan. Så döttrarna får även de välja vad de vill äta på sina födelsedagar, en ny tradition som föddes i vårt nya liv härnere ca 50 mil söder om födelseorten. Födelsedagslyx! Idag blev det Harry’s och C blev så mätt så när servitrisen kom för att fråga om vi var klara suckade hon bara trött att hon var jätteklar. Och sen visade hon att servitrisen tappat sallad när hon bar undan disk, morbror eller om det var morfar påpekade att C kunde plockat upp det men hon svarade bara rappt att det inte var hennes jobb utan hennes jobb var att vara söt. Nåt man bara kommer undan med när man är 10:)

IMG_3273
Då en rätt blev försenad och gav väntetid så bjöd Harry’s på dessert till alla. Mycket uppskattad gest! Supergod lime sorbet:D

”OMG! OMG! OMG!” tjuter C förtjust när hon kommer hem efter dansen och får se tårtan med älskade ”The Fooo” som gav den stackars tjejen på Petit Four i Väsby stort huvudbry eftersom bilden var sen. Först förstod hon inte att vi skulle hämta en dekorbild till en tårta utan trodde vi skulle plattan som finns under tårtan vid leverans. Namnet ”The Fooo” gjorde inte saken lättare för hon var trots sin ålder på tok för gammal för gruppen… Vi var bara oroliga att det inte skulle bli någon bild men det blev det och succe därefter. Fast jag råkade tydligen halshugga en kille när jag skar upp tårtan…

IMG_3281

”Jag vill skära första biten!!!” utbrister C och visst svarar vi. Födelsedagsbarnet skär alltid första biten. Glatt tar C tårtbesticken, ställer sig vid tårtan och tittar på den för att sedan säga:”Ok, mamma. Du får skära.”

Det var då jag halshögg killen i jeansskjorta för den skulle C ha, Jamie tror jag snubben heter och måttade lite fel så huvudet blev kvar…. Såklart. Vilda klagomål från C för han är tydligen snyggast i hela gruppen.

IMG_3283

Det är i det närmaste tradition att underhålla morfar och mormor med kattklipp och andra galenskaper numera så även idag. I väntan på att födelsedagspresenten De Luxe laddas.

IMG_3285

Fota morbror från golvet för surfplattan måste ju ladda klart. Allt går bara man vill.

IMG_3286

Peta på appar, byta den fula bakgrundsbilden och kolla in funktioner. Varför hon hade ont i nacken senare var fullständigt obegripligt. Hon måste ha sovit konstigt tidigare….eller hur?:)

IMG_3288

Harry Potter läsning och mys i skenet från nya lampan från In & Finn i Väsby avslutade. Läckert turkosblå vilket är absoluta favoritfärgen pryder den sin plats bredvid en enorm Phalaenopsis som hon fick av mormor. Med ett kort avbrott av pappa samtal. När jag slutade läsa och sa hon skulle sova så säger hon sluddrigt att hon inte är trött bara sömnig. Ögonen är redan stängda och hon somnar innan jag lämnat rummet. Det är hårt att fylla 2-siffrigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s