#blogg100 Nu är jag på väg att förverkliga min stora dröm, tack vare min dyslexi.

Det här hoppas jag fler fattar. Diagnoser, kombinationer, olikheter och allt vad man vill kalla det som människor har är absolut inte en kätting kring halsen utan en vägledare. Vi ska absolut inte gå samma väg, med samma steg, med samma lösningar.

Människor är födda unika, vi har alla olika förutsättningar i vår egen personlighet och så ska det vara. Vi är menade att färga världen med våra olikheter inte sänka oss för att vi inte är lika. Fantastiskt berättelse och en otrolig lyx att se sina egna fördelar bortom samhällets syn på nackdelar.

Läs nu och dela, det här ska fler läsa och ungdomar inse. Var annorlunda, finn styrkan i det!
Wow säger jag bara!

66175_10152391176134947_2997490750334269249_n

Jag är idag 25 år och jobbar som concepttecknare för internationell film och tv-reklam. Skulle någon komma fram till mig idag och erbjuda en “bot” mot min dyslexi skulle jag le och tacka nej.

Jag hoppas detta brev kan ge hopp till föräldrar och barn som idag genomgår det min familj uthärdade under min skolgång. Lärare då gjorde det mycket tydligt för mig att jag aldrig skulle lyckas nå mina mål.Det var dock efter många år av “efter-skolan-lektioner”, extra lärare och depression med bl a svåra tvångstankar, som jag började förstå… Dyslexi är enbart ett handikapp för dem som tror att intellekt enbart har med bokstäver och siffror att göra. En dyslektiker kanske aldrig kommer kunna läsa och förstå en text lika snabbt som andra.
Men en dyslektiker ser med all sannolikhet världen från en vinkel många bara kan drömma om. Jag är inte bättre än någon annan, men…

View original post 482 fler ord

Annonser

En reaktion på ”#blogg100 Nu är jag på väg att förverkliga min stora dröm, tack vare min dyslexi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s