#blogg100 Barn kan visst göra skillnad!

Hur ofta kände man sig inte för liten i stora frågor som barn? Hur ofta får jag inte själva höra ”jamen, vad kan jag göra? Jag är ju ett barn.”

Vilken begränsande tanke. Barn är inte bara barn. De har en enorm styrka i att fortfarande ha kvar en naiv tro på förändring. Det är otroligt positivt och något att värna om. Alltför många vuxna resignerar inför det faktum att man inte kan ändra på allt och alla så de ändrar inget. Allra minst sig själva och sina handlingar. Men om vi slutade göra så? Vad skulle hända då? Om vi faktiskt vågade tro på att små saker kan göra stora skillnader. Vore det möjligt?

En liten sak som att ha olikfärgade sockar för att visa sin syster att annorlunda är ok tom bra. Det kan vara en tillgång och faktiskt bäst. Det är en liten sak men vilken enorm spridning det fått. 2 st sockar, olikfärgade. På var sin fot. Inget mer, inget mindre. Ta ställning och sprida det man tycker. Se hur många som uppmärksammar samma fråga.

Det här, det kan faktiskt bara ett barn göra. Vi vuxna gör saker komplicerade, skissar projekt, gör upp en budget och absolut en inkomstbringande målsättning. Och när projektet springer iväg och växer till ett jättejobb så baxnar vi och konstaterar att ”det här blir nog för stort”. Vi lägger ner.

Barn, de tar på sig varsin socka och står fast vid att annorlunda är helt ok. Det är tokbäst att vara unik och inte som andra. Vips blev sockarna en folkrörelse som heter Rocka sockorna med 119 k deltagare på Facebook.

Ska vi lära oss en sak av barn så är det konsten att tänka enkelt. Keep it simple!

Och självklart rockar vi sockorna 20-21 mars! Känn er utmanade kära följare! Glöm inte att fota och ladda upp bilden under #rockasockorna

Bilden finns att hämta i Facebookgruppen. Ladda ner, skriv ut, dela, blogga om det eller sprid på enklast möjliga vis.

 

Annonser

3 reaktioner på ”#blogg100 Barn kan visst göra skillnad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s