#blogg100 Pulled chicken paj blev påskbuffens höjdare!

Tillaga paj på rester är min absoluta favorit och just Icas Rätt enkelt Pulled chicken föll inte döttrarna i smaken pga styrkan i marinaden. Borde alltså bli perfekt i paj eftersom kyckling i sig är rätt smaklöst och kycklingpaj lätt blir tam.

I just min paj blev det därför mindre kyckling än receptet som enligt original innehåller grillad kyckling som rensats och köttet finhackats. Tar lång tid och är rätt söligt så hädanefter kommer jag använda pulled chicken istället när jag gör kycklingpaj, fantastiskt gott!

Mängden kött kan alltså varieras lite beroende på vad man mer vill stoppa ner i pajen, det fantastiska med att laga mat på rester är att rätten i sig blir unik jämfört med nästa gång. Variation på bästa sätt!

Pajen är dessutom helt äggfri och innehåller inte ost vilket gör den synnerligen lätt att göra laktosfri vilket jag även prövat med godkänt resultat. Går att variera i oändlighet.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Arbeta ihop ingredienserna och låt vila kallt 1 timme.

Fyllning:
400 g pulled chicken eller turkey (tillagad och itudelad)
1 dl strimlad purjolök
150 g färska, hackade champinjoner
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 röd hackad paprika
2 dl crème fraiche eller naturell yoghurt
1 tsk oregano
salt & peppar

Klä pajformen med degen. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet ca 10 min i 200 grader.

Fräs under tiden strimlad purjolök, hackad svamp och pressad vitlök i en klick smör. Lägg i kycklingen och blanda samman. Tillsätt de krossade tomaterna, hackad paprika, crème fraiche/yoghurt och krydda. Låt koka 5 minuter så överskottsvätska försvinner.

Fyll pajskalet och grädda i ca 15 minuter i 200 grader.

Smula fetaost över pajen vid servering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s