#blogg100 ”Homosexuella kommer till helvetet”

För några dagar sedan skrev jag om en debattartikel som 21 pingstpastorer knåpat ihop under en kafferast och döpt till Bibeln är tydlig om homosexualitet. Man kan säga mycket om bibeln, tydlig är inte en av sakerna man använder om de berättelserna överhuvudtaget. Nu går dock en av de 21 pingstpastorerna hårdare ut och hävdar att Homosexuella kommer till helvetet. Det är två stycken som plockas upp ur den artikeln som synnerligen roar mig:

– Vi kan inte smita undan vårt ansvar utan måste berätta för människor vad Bibeln faktiskt säger. Och enligt Bibeln är praktiserande homosexualitet en synd och om du lever på det sättet kommer du inte till himlen. Vi måste berätta sanningen även om det gör ont, skriver pingstpastorerna.

Och det stycke som avhandlar vad som händer om de syndar.

”Kommer till helvetet”
– Pingströrelsen har ett policydokument och där fastlås att vi inte får viga samkönade. I Bibeln står att homosexualitet är en synd på samma sätt som smädelse, otukt och lögner. Alla kan göra misstag och få Guds förlåtelse, men den som fortsätter att synda kommer inte till himlen, fastslår Tommy Dahlman.
Innebär de att homosexuella kommer till helvetet?
– Ja, så måste det vara. Det finns en dubbel utgång. Man kan gå förlorad. Och kommer man inte till himlen kommer man till helvetet. Vårt uppdrag är att berätta det för människor.

För det första så går det inte att döma hur människor lever idag efter mossiga åsikter som är över 2500 år gamla. På den tiden ansågs inte kvinnor ha något värde heller och barnaga var inte bara tillåtet utan även ett krav under uppfostran. Men det nämner inte pastorerna. Vi lever också till stor del ”i synd” genom att inte vara gifta men sammanboende och även föräldrar. Både dessa handlingar leder enskilt till att vi missar biljetten till himlen.

När han tveksamt säger att ”så måste det vara” så ser vi att han inte vet men han tolkar det så. Alltså tolkar de här pastorerna bibeln men endast utifrån sin egen trångsynthet inte utifrån människors leverne i modern tid. Undrar om han vet att människor går förlorade när de lever ett liv som går emot deras natur. Tänk om vi sa att han får inte leva som präst utan bör leva utan kyrkan för det är en synd men för honom är att leva med pingstkyrkan det enda tänkbara. Skulle inte han gå förlorad då?

Att läsa skrifter med århundraden på nacken kräver att man tar texten med en nypa salt. Det är en utsaga om hur man tänkte och levde då inte ett regelverk över hur vi ska leva idag. Om vi inte skulle inse att utvecklingen går framåt och att vi förändras i vårt sätt att leva, tänka och se på världen så skulle slaveriet inte avskaffats, Sydafrika skulle styras av Apartheid och kvinnor skulle inte har rösträtt eller vara myndiga personer. Utveckling sker och vi kan inte leva som våra förfäder eller tidigare generationer levt. Vi kan inte se på livet ur samma moralspegel som de gjorde eftersom våra ögon förändrats. Vi har utvecklats.

Eller de flesta av oss, pingstkyrkan verkar inte har utvecklats alls utan lever med hättan neddragen över hvudet. Och nog kommer homosexuella till himlen alltid, lika ofta som vi andra. Orgasm är vetenskapligt bevisad eufori vilket är det närmsta himlen man kan komma:)

Annonser

9 reaktioner på ”#blogg100 ”Homosexuella kommer till helvetet”

 1. Vet inte om åsikterna är så mossiga men vi måste komma ihåg att testerna skrevs för ca 2000 år sedan och mycket har hänt under dessa år. Inte ens påven använder en åsna idag utan en bil med skyddsglas när han är ute bland folk.
  Jag håller med fd Biskop Caroline Krook att den homosexualitet som fanns då var en annan än den som finns idag. I dag handlar det om kärlek, det finaste som finns och verkligen välsignas av Gud.
  Däremot är sex som inte är ömsesidig oacceptabelt både ur juridisk synvinkel och tro.
  Där måste den fördömas oavsett om den är heterosexuell eller homosexuell.

  Och för mig blev Tommy Dahlmans en chock då han säger att man inte skall dissikera arbetsredskapet, bibeln, vilket enligt mig är det han gör själv.

  Bibeln måste läsas med symbolik och utifrån dagens förutsättningar.

  Gilla

  1. Precis och därav mossigheten, texten är gammal och kan inte ses som regelverk med dagens ögon. Påvens senaste uttalande om att präster har ett ansvar att belysa övergrepp är något av det viktigaste påven sagt i modern tid. Katolska kyrkan har ju ett rykte om sig att dölja just sådana handlingar just för att det är så många präster som dömts för det efter alldeles för många år. I vissa fall har de även gått fria pga preskription vilket inte får ske. Så jag håller med dig fullt ut. Bibeln ska absolut synas, granskas, tolkas och ifrågasättas men absolut inte följas till punkt och pricka.

   Liked by 1 person

   1. Bibeln är ett arbetsredskap och måste tolkas i sin helhet och man kan inte rycka loss enskilda citat och därav bygga ett påstående. Vi har idag andra hot mot människan och livet på jorden, såsom miljöförstöring och ändå fortsätter vissa att göra affär av homosexualitet…

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s