#blogg100 Reach for change

Människor suckar överallt över att barn mår dåligt i samhället och ingen gör nåt, så bläddrar de vidare i tidningen eller byter kanal till en dokusåpa för de orkar inte tänka på att inget händer.

Men titta vad som händer istället. Du som ser alla löpsedlar om barn som far illa, som svär över de 150 000 barn som upplever våld i relationer, du som läser om ökad stress i skolan och dåliga åtgärder för barn med extra behov. Bläddra inte vidare och byt inte kanal utan plocka fram mobilen eller din laptop och googla lite. Kolla vad som faktiskt sker!

Ett hett tips är att kolla in Reach for Change, alla vet inte vad det är fast det är en av våra mest banbrytande organisationer. De hjälper innovatörer och entreprenörer att skapa hållbara affärsidéer som ska hjälpa barn. Det är utgångspunkten, barnens bäst. Idéer som gör livet bättre!

Så här är några Changemakers ni kan kolla in och stötta i sin vilja att förändra världen för barn.

A million minds

Föreningen Storasyster

Peppy pals

Randiga Huset

Expeditionen

Snailday

Sundare barn

Right 2 choose

Building bridges

Underbara ADHD

Utsiktstornet

Barnrättsbyrån

Spread the sign

Forza ungdom

Crossing boarders

Löparakademin

Mattecentrum

LajvVerkstaden

På rätt köl

Barnkraft

Groplay.com

Retoy

Och det där är bara de svenska, kolla Reach for change för att se alla changemakers. Du kan göra något mer än att känna ilska, du kan stötta, flagga upp för organisationer som stödjer exakt den sak du brinner för, bli volontär, uppmärksamma skolorna på att det finns stöd, tipsa skolorna om föreläsningar för barn. Gör något för om du bara vänder blad händer ingenting.

Är du fortfarande inte övertygad så kolla in vad som händer under enbart 2014 Och någonting är alltid mer än ingenting.

Jaha, men då är det ju massor som gör nåt så då behövs inte du tycker du kanske. Men du har fel, det är miljarder barn i världen. Alla goda tankar behövs för att förändra världen. Dit en hand inte når kanske en annan gör, därför behövs alla möjliga olika organisationer och idéer för att tillsammans förändra världen. Och nej, det går inte att stötta alla men välj något du brinner för och stötta det. Gör det just du kan göra så gör du faktiskt allt du kan. Mer kan du inte göra, mer kan ingen göra.

Glöm inte dela vidare den organisation du gillar, det är en mycket bra början på förändring!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s