#blogg100 Prata psykisk ohälsa i 5 minuter!

Det ska jag göra och inte bara 5 maj utan fler dagar. Lite som jag gjort de senaste månaderna. Prata om hur man kan må, hur man kan må bättre och hur man undviker att drabbas av psykisk ohälsa.
Vi snuddar vid det då och då, liksom vinglar på kanten även fast vi inte faller i och dränks av det. Viktigt att minnas hur snabbt man faller ner och kan ta sig upp själv.

5 maj, då snackar vi #5min5maj om psykisk ohälsa. Gör det du med!

Erikas tankar om saker

Den 5 maj startar ett samtal om psykisk ohälsa. Om jag förstått det rätt är det Hjärnkoll som står bakom #5min5maj där de uppmanar oss att under fem minuter prata om hur vi mår, vad vi gör för att må bättre, varför vi ibland inte mår så bra. På sin hemsida skriver de:

Det är fortfarande skrämmande med psykisk ohälsa, trots att tre av fyra har erfarenhet av det. Många blir diskriminerade i skolan, arbetslivet, vården och i umgänget med andra människor.  Du kan göra skillnad.

Tre av fyra, 75% av oss, har alltså erfarenhet av psykisk ohälsa, ändå är ämnet tabubelagt. Jag har varit sjuk i utmattningsdepression, hade en lång sjukskrivning och fick hjälp via Stresskliniken, något som var väldigt bra för mig. Jag blev frisk, men jag har fått men för livet. Jag orkar inte alls lika mycket som förut, jag har mina perioder med dippar, mitt minne…

View original post 200 fler ord

Annonser

2 reaktioner på ”#blogg100 Prata psykisk ohälsa i 5 minuter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s