#blogg100 Snart släpps Hagamannen fri

Blir lite mållös… Det är både uppslitande för allmänheten och familjen som lever på skyddad ort. När ska de få ett normalt liv? Han hör hemma i fängelset, det är tyvärr min åsikt. Alla kan inte rehabiliteras.

Erikas tankar om saker

Västerbottens Kuriren skriver nu att Hagamannen släpps fri, mot villkorlig dom, om två månader. I artiklarna, som ligger bakom deras betalvägg, finns att läsa att han haft 11 övervakade permissioner, nekats obevakade sådana och att Kriminalvården anser att det finns stor risk att han återfaller i sexualbrottslighet, trots flera olika behandlingsprogram han genomgått under de 9 av dömda 14 år han suttit inne. Han är också förbjuden att vistas i Umeå med kranskommuner tillsvidare, eftersom det antas att det kan finnas en stor hotbild mot honom.

Vad jag inte förstår är att de släpper honom fri – visserligen mot villkorlig dom – om de 1) inte gett honom någon obevakad permission än och 2) anser att det finns en risk om att han skulle återfalla som sexualbrottsling. Det här är inte en kille som ”våldtar lite”. Det här är en som nästan har ihjäl sina offer.

Han har tydligen skött…

View original post 79 fler ord

Annonser

4 reaktioner på ”#blogg100 Snart släpps Hagamannen fri

   1. Okej. Jag tänkte då det hände att om det hade varit jag hade jag tagit barnen och bosatt mig utomlands där Hagamannen inte är känd. Måste vara hur tungt som helst för familjen!

    Gilla

   2. Verkligen, det är lätt att snacka skit om brottslingar och deras brott men de flesta har familjer som vi bör visa hänsyn. De förtjänar inte att plågas mer än de redan gör.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s