”När är vi framme?”

Den eviga frågan på resan. Idag frågar barnen sällan för de kan se tiden på biljetterna och själva kolla klockan. Men jag hör andra barn…

-Pappa, när är vi framme? (frågar hon för femte gången sedan Uppsala när vi når Hudiksvall)

-Om en timme.

-Hur lång är en timme?

-60 minuter.

-När tar 60 minuter slut? (jävligt bra fråga:))

-Det går fortare om du sover.

-Nähä, pappa nu ljuger du!

-Sov nu, det blir ju fortare dag när du sover.

*tystnad*

Känner mig bara road då mina döttrar numera spelar, kollar Netflix och lyssnar på musik i godan ro. De kan även åka tåg själva så till alla föräldrar som är kvar i ”när är vi framme” träsket kan jag lova att det finns hopp och lär man barn klockan så kan de själva bevaka tiden:)

Dessutom är mobiler och plattor underbara tidstjuvar som kommer till sin rätt under resor inte när man ska göra läxan eller städa sitt rum!

Tips för smidiga resor med barn:

  • Se till att barnen har spännande spel på mobilen/plattan inför resan, gärna nya eller nivåspel som fångar deras uppmärksamhet. Finns även spel man kan vara flera personer i så det blir en gemensam upplevelse
  • Ta med macka men låt barnen köpa dryck i bistron och betala själva så blir det en utflykt även på tåget. När de klarar att gå dit själva är individuellt men att följa med som sällskap och köpa själv utvecklar alla barn i sociala miljöer.
  • Låt barnen ansvara för biljetterna. Ta mobilbiljett och fördela per mobil, då räcker det att en biljett läses av och inga biljetter är förlorade. Mycket coolt för tidiga skolbarn kan jag lova och de lär sig ansvar på köpet!
  • Släng ett öga på Netflix innan resan så inlogg och allt funkar.
  • Kolla så du har tillgång till uppkoppling på tåget, ingår i alla våra resor tack vare SJ Prio. Rekommenderas. För Grå nivå ingår även gratis kaffe med påtår!
  • Ta med kortlek, papper och penna samt en bok för mindre barn men även som komplement då även mobiler tråkar ut. Yatzy eller poker är faktiskt sällan fel:)
  • Handsprit, näsdukar och vattenflaska är bastips. Då klarar du det mest basala utan att bli irriterad på att handtvålen är slut eller någon är törstig.
  • Och slappna av, du ska bara resa från punkt A till punkt B, inget mer. Det som går fel på en resa kommer inte gå fel på nästa och du lär dig något på vägen.

Fler tips? Skriv i kommentarsfältet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s