Skolstart med brak

Livet med barn är alltid omväxlande och omvälvande, tråkiga stunder finns och innefattar ofta städning, disk, tvätt och tjat om allehanda ting. Men för det mesta får man vara beredd på allt. 

Som skolstarter. Tonåringens skolstart blev turbulent med ett flertal utrymningar pga startade bränder i papperskorgar och smällare inomhus. Rubriceringen för anlagda bränder i byggnader med människor är mordbrand vilket innebär fängelse, miljonskadestånd och straffregister för de skyldiga. I detta fall är det troligen ungdomar i skolan som riskerar sina skolkamraters hälsa, i värsta fall deras liv men även sin egen framtid. 

Åtgärder är väktare och kameror som installeras i månadsskiftet. Behöver jag nämna att man blir förbannad och rädd som förälder? En av de viktigaste åtgärderna borde vara att tala med sina ungdomar och lyssna på vad de har att säga. Någon eller några behöver hjälp och att skälla på skolan, kommunen eller politik hjälper inte om människor inte rannsakar sig själva som föräldrar och ställer en rad obekväma frågor. Vad har missats?

Så som grädde på moset åkte yngsta dottern ”tåget” i pulkabacken och fick foten överkörd så nu hoppar hon på kryckor då hon inte kan stödja på foten… Hepp!

Själv börjar jag skolan på måndag, Psykologi B är planen, hoppas min skolstart blir lugnare:s  

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s