#blogg100 Att säga nej är att säga ja till annat

Jag har hoppat av som några kanske märkt, inte ett inlägg på över en vecka. Det blev för tajt, för mycket och för lite på samma gång. När jag läser och ska pränta fakta samtidigt så spirar förvisso inspirationen men jag håller ingen deadline på 24 timmar så jag valde att bara glida ut ur utmaningen. Det är inte adjö, farväl eller något liknande bara ett nej till att skriva ett inlägg om dagen och ja till att låta tankarna skapa fritt utan tidsram.

Förut kände jag att jag inte fick säga nej, det är många år sedan nu, tills jag hörde frasen ”Att säga nej är att säga ja till annat” och det är så sant. Om du känner dig tvingad att säga ja, fundera på vad du tvingas säga nej till och om du så väldigt gärna vill säga nej för att du inte känner dig motiverad så känn efter vad du vill säga ja till istället. 

Valet blir så mycket enklare helt plötsligt. Många av oss är helt hopplösa på att säga nej till andra, det vi bör tänka på är att vi säger nej till oss själva när vi säger ja till att göra mer än vi orkar åt andra. När vi tar på oss mer än vi pallar så betalar vi det med vår egen hälsa.

Just nu vill jag satsa på studier, skriva klart mina böcker och bara njuta av livet. Jag hinner inte med fler deadlines då utan vill blogga ifred. Jag önskar alla kvarvarande deltagare lycka till för det är en skön utmaning för en själv att sparka igång skrivandet men minns också att det inte är en tävling utan en utmaning. En personlig utmaning. Om du kommer halvvägs eller missar lite spelar ingen roll för det är din egen känsla och utveckling som bloggare som räknas. Och som människa. Att utmana sig själv och dansa runt på okänd mark är det som gör oss större som människor, vi lär oss mer om oss själva och andra.

Att säga nej är för mig okänd mark. ”Du som alltid ställer upp” är en fras som används om mig. Jag finns alltid där, har alltid ett gott råd, lyssnar alltid, stöttar gärna projekt och hjälper den som ber om det. Men jag behöver också vara den personen för mig själv.

När jag faller så måste jag veta att jag kan ta emot mig med händer och fötter, jag måste veta att jag orkar ställa mig upp igen, jag måste veta att jag orkar kämpa en vända till. Det går inte om jag är splittrad på tusen projekt.

Så om du är som jag och inte vet om du ska säga nej eller ja, känn efter vad du måste säga nej till för att kunna säga ja. Känns det som en personlig förlust att säga ja så ska du säga nej för din relation till dig själv är viktig, du ska vara tillfreds med dig själv hela ditt liv. Se till att säga ja till dig själv.

Vi ses kanske nästa år:)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s