Och vi delar snällt galningars verk…

Notis efter notis om det ena vansinnesdådet efter det andra plingar i mobilen. Media gottar sig i varenda blodig detalj och vi delar snällt som de idioter vi är.

Vi läser, vi förfasas, vi ryser och tänker vi ska varna världen och alla vi känner för galningarna som finns på jorden. Och galningarna de läser och tänker att någon ser vad de gör. Så snubblar ännu en över kanten av sinnets behållning till att bli galen.

Vad hände med att dela vackra nyheter? Sprida kärlek och omtanke istället för skräck och terror? Halva planen med just terrorhandlingar är det vi alla gör just nu. Vi sprider fasansfulla nyheter som sprider skräck i människor utan större nytta än att människor blir mer rädda för främlingar.

Ondska, sadism, tortyr, terror och vad ni än vill kalla det lever på människors smärta och vånda. När vi gråter av skräck så kittlas sadisterna av njutning.

Vad skulle hända om vi och media började tänka efter på vad vi sprider omkring som kodynga på en åker? Vad skulle hända om vi började ifrågasätta om det går att beskylla allt på en religion för att en galen person tog med sig en flagga som ursäkt för ett vansinnesdåd på ett tåg? Vad skulle hända om vi började dela det vackra, det omtänksamma och det vänliga hos människor? Vad skulle hända om vi spred kärlek istället för skräck omkring oss?

Likt troll stelnar i solen så dör demoner när vi skrattar. Världen kan vara en vacker plats om vi väljer att se det och om vi väljer att dela det vidare. Just nu ser världen ut som en mardröm och vi fortsätter sprida mardrömmen vartän vi går så ingen människa kan vakna.

#nätkärlek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s