Bästa kycklinggrytan

Mat ska vara enkel och välsmakande, troligen därför jag gillar orientalisk mat.Och det passar oss som är ibland-vegetarianer. Så här kommer min favoritkycklinggryta som jag tänkt lägga upp flera gånger men alltid glömt eller prioriterat bort.


Thailändsk festgryta (ca 3-4 personer):
* 400 gr kycklingfilé, skuren i tunna skivor
* 1 röd paprika, skuren i stavar
* 2,5 dl skivad purjolök
* 4 dl kokosmjölk
* 2 msk (typ) röd currypasta
* ½-1 msk fisksås
* ½ msk torkade, krossade, kafir limeblad
* jasminris
(* svamp om du vill ha det)

Koka jasminris enligt anvisningar.

Hetta upp rapsoljan och tillsätt curryastan (anpassa efter kryddtolerans). Låt bubbla i oljan en stund och stek sedan de skivade kycklingfiléerna i currypastan.
För köttet åt sidan och fräs skivad purjolök och paprikastavarna lätt samt ev svamp. Tillsätt kokosmjölk, fisksås och krossade kafirblad. Låt sjuda några minuter.

Klart! Tar max en timme från start till slut (inkl dukning) lite beroende på hur snabb du är på att skära kyckling och grönsaker:)

Servera med jasminris och valfria grönsaker, jag brukar ta det vi har hemma för tillfället och är inte så noga om det är orientaliskt eller inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s