Vill ni läsa en hjärtevarm liten historia?

För att öka godheten behöver vi se och uppmuntra goda gärningar, säga tack oftare och visa uppskattning mer.

Godhet är något som endast blir större när den delas.

Så här kommer en varm och härlig liten anekdot om en borttappad påse julklappar på Mall of Scandinavia.

Det började med ett litet inlägg i en sluten grupp på Facebook…

Diskussionerna om hur påsen skulle nå sin ägare gick varma, förslagen var många. Eftersom gruppen var sluten så skapade vi ett inlägg som var offentligt så vi kunde dela det och öka uppmärksamheten.

Drygt 55 delningar och över 200 kommentarer senare kommer en härlig statusuppdatering i ursprungsgruppen! Påsens ägare är funnen och på väg för att hämta sina julklappar. Lösningen till att ägaren blev funnen förtäljer inte historien och det är egentligen oväsentligt, det är upptakten som är det väsentliga.

En människa som ville göra en god sak för en annan människa.

Så lite kan göra så mycket!

Att vara medmänniska och göra en god gärning behöver inte handla om mer än att hjälpa till en smula och uppskatta en annan person som vill göra gott. Varken mer eller mindre. Det började med en person som ville glädja en person som tappat en påse och slutade med över 300 glada människor om man räknar delningar och kommentarer. Okänt hur många som bara läste och log i vintermörkret:)

En sidonotering är att Mall of Scandinavia endast hänvisade till sin hittegods avdelning och meddelande att de kände till ärendet. Så mycket för goodwill där, de ligger långt ifrån polisen på Södermalm som hjälpte till att lämna tillbaka en luggsliten men älskad nalle till sin lyckliga ägarinna.

Vi människor behöver godhet men för att öka den behöver vi se den, varje dag. Vi behöver dela den och vi behöver uppmuntra den. Det här inlägget tilldelas Helle Juhlin för en vacker gärning som kan verka liten men säger mycket om oss människor innerst inne ❤

Dela nu och gläd en vän.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s