”Jag är ett knasbarn”

…säger Nigma i Talang. Som om det vore något negativt.

Vi är omgärdade av dessa ”knasbarn” som inte följer regler, normer, lagar eller åsikter. De lever till synes utan regelverk. Skrämmer oss med sin oberäknelighet, sina oväntade beslut och brist på respekt för auktoritet. Lämnar oss perplexa i vår egen tystnad där inga svar finns.

De kallas besvärliga, hopplösa, förlorade, bråkstakar, respektlösa. Sägs sakna framtid och ambitioner. De sägs strunta i allt och alla.

Dessa ”knasbarn” som tvingar oss att se annorlunda på världen, som inte följer våra omöjliga förväntningar, som vänder upp och ner på vår vardag. ”Knasbarnen” som erövrar våra liv och blir mittpunkten i universum med alla sina behov.

De sägs stjäla vår tid, suga musten ur våra liv. De sägs kräva för mycket.

Egentligen är det tvärtom.

Dessa ”knasbarn” som är så viktiga för samhället och för dess utveckling. Genom sin obevekliga kritik mot samhället, sin otröttliga kamp för existens, sin ständiga vilja att tvinga oss att se annorlunda på världen. Vad skulle vi göra utan dem?

Historien är fylld av knasiga människor som var sin tids huvudvärk men för alltid blev eftervärldens välsignelse. De bröt mot regler och skapade nya, formade nya tankesätt kring regelverk och matematiska teorier, bröt mot normer för att bana ny mark. De ändrade vår syn på världen.

Ändå glömmer vi bort att uppskatta alla dessa barn som inte går i förväntade spår, i förväntad takt, och visar världen i ett nytt ljus. Utan alla barn som spräcker mönstret och går utanför ramen skulle vår värld aldrig utvecklas.

Nästa gång du möter ett sk ”knasbarn” så befinner du dig öga mot öga med en ny erfarenhet om kan vidga dina vyer. Vågar du erkänna att din värld kanske inte är hela sanningen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s