Det Onda Goda

En vän skrev en gång för många år sedan ”ingen är helt igenom ond” när vi diskuterade en väldigt strulig period. De orden förföljer mig för det är nog så, ingen är helt igenom ond eller god. Absolut inte livet självt. Men ur det onda vi möter, som vi anser drabbar oss eller som vi ser på avstånd kan gott födas. Det går att vända ont till gott precis som att skog växer upp vackrare och grönare än någonsin efter en skogsbrand.

”Livet handlar inte om hur man har det utan hur man tar det.”

Jag försökte skriva på en blogg om det enbart goda i livet men upptäckte att min inspiration ofta kom ur det onda, min styrka kommer från det jag inte vill leva med eller vägrar acceptera. Min motivation kommer från en stark vilja att bemästra svårigheter och gå vidare genom livet även när det svider. Det goda är frukten av mina ansträngningar. Det finns ingen anledning att lägga sig ner på golvet och ge upp. Livet suger för oss alla i perioder, men inte för evigt. Så resa sig upp och helt enkelt tvinga sig själv att se bortom molnen efter solen som gömmer sig är enda sättet jag känner till. När jag deppar ihop någon gång går jag helst och lägger mig så jag får sova för jag orkar inte med mig själv, då tycker jag att jag kan sova så det går över. Sömn är en högst underskattad medicin mot mycket.

Livet är en spännande plats, inte en alltigenom trevlig plats och det var aldrig sagt att det så ska vara. I en värld där krig och svält pågår dagligen, där mörker är det enda många människor känner till går det inte att förvänta sig att varje dag ska vara ett Paradis. Vi får helt enkelt välja att se det ljusa när det dyker upp. Välja att uppskatta regnet som ger vätska åt jorden, omfamna vinden som förstör håret men skakar ner löven. I allt som sker finns något vi kan lära, något vi kan berätta vidare och något vi kan förändra. Vi behöver inte acceptera allt men vi måste acceptera att saker förändras, att saker utvecklas liksom vi utvecklas.

Det Onda Goda handlar om precis det, vända mörker till ljus, finna styrka i det svåra och att hitta hopp när allt ser ut att vara över. Jag har absolut inte fått allt serverat även om jag anser mig vara en mycket lyckligt lottad människa, jag har kämpat och jag har ibland önskat att jag levt ett annat liv. Mitt liv är högst vanligt, men min livsvilja högst ovanlig, motgångar ger mig inspiration att finna nya vägar. Jag har förändrat mitt liv flera gånger med dåliga odds. Och det gick. Jag gick från ett liv jag inte ville leva till ett liv jag njuter av varje dag, som ger mig hopp och som ger mig möjligheter. Du kan göra det du med, vända det onda till gott!

Lycka till!

Annonser

2 reaktioner på ”Det Onda Goda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s